Regisztrált villanyszerelő

1 vagy 3 fázis, hány amper, kell-e szabványosítani?

Mindannyian ismerjük az autók szükséges olajcseréjét, a klímaberendezések tisztítását és hasonló feladatokat, melyeket az állagmegőrzés céljából elengedhetetlenek. A mérőhely szabványosítás célja, az Ön biztonsága. Meglehet, hogy mérőhelye az építéskori szabványoknak tökéletes volt, de ma már nem idejét múlt és nem korszerű. Ennek rendszeres ellenőriztetése, karbantartása az Ön feladata, a mérőhely az Ön tulajdonát képezi. Az áramszolgáltató szerelői a mérőhelyen átalakításokat nem végezhetnek.

A teljesítménybővítéssel, mérőóra áthelyezéssel, visszakapcsoltatással szabványosítás kialakításával összefüggő munkák kivitelezése gyakorlott regisztrált villanyszerelőnek köszönhetően akár rövid idő alatt elvégezhető

Mérőszekrény fedelének átalakítása, nyitható ajtó felszerelésével az egyfázisú elektronikus HMKE fogyasztásmérő berendezés kezelhetősége miatt (E.ON terület).

Mérőhely

Mérőhely szabványosítása

A Háztartási Méretű Napelemes Kiserőmű (HMKE) üzembe helyezése előtt a mérőhelyet (úgy mint, villanyórát és villanyóra szekrényt) és a méretlen fővezetékeket regisztrált szerelőnek kell ellenőriznie. A regisztrált szerelő bevonása az ügyfél vagy a megbízott kivitelező feladata.

Magyarországon az áramszolgáltatók szigorúak a mérőhely szabványosságát tekintve, különösképpen amikor napelemes rendszert telepítünk. Az ad-vesz mérőórát csak abban az esetben üzemeli be az EON, ELMŰ és NKM amennyiben a MÉRŐHELY SZABVÁNYOS.

Évente nagyon sok villamos baleset történik, amelyek élet és vagyonvédelmi szempontból is komoly károkat okoznak.

A jó hír, hogy egy szabványosítás minden szempontból előnyös a tulajdonos számára, hiszen így elkerüli a már említett baleset- és életveszélyt.

Regisztrált villanyszerelő tudja a mérőhelyet szabványosítani, így érdemes a napelemes kivitelezőhöz fordulni vagy saját szerelőt keresni.

Napelemes rendszer telepítése előtt helyszíni felmérést végzünk vagy bekérünk több képet is a mérőóráról, melyet villanyszerelőink kielemeznek és megállapítják a szabványosítás szükségességét.

A regisztrált szerelők olyan speciális villanyszerelők, akiket az áramszolgáltató minősített, így megbízhat szakértelmükben. A regisztrált szerelők független szakemberek, nem az áramszolgáltató munkatársai, de a minősítésnek köszönhetően megbízható szolgáltatást nyújtanak. 

1 Vagy 3

Teljesítménybővítés (fázis- és amperemelés)

Teljesítmény bővítés folyamata:

Egyeztetés a regisztrált szerelővel az igényéről, a mérőhely korszerűsítéséről vagy átalakításáról. pl. Teljesítmény bővítés 3 fázis.

Teljesítmény bővítés feltételei. A fogyasztásmérő hely felülvizsgálata elengedhetetlen. A regisztrált szerelő megvizsgálja, hogy a mérőhely megfelel a jelenlegi előírásoknak, és alkalmas-e a villamos teljesítménybővítésre.

  1. Igénybejelentő – Online vagy személyesen jelentse be igényét
  2. Műszaki gazdasági tájékoztatót (MGT) megküldi az áramszolgáltató.
  3. Aláírva visszaküldi a szerződését és befizeti a csatlakozási díjat
  4. Ha szükséges, Földkábeles vagy pótoszlopos csatlakozót az áramszolgáltató kivitelezi.
  5. Önnel egyeztetett időpontban az áramszolgáltató elvégzi a lakossági teljesítmény bővítést.
1 F

Adja meg elérhetőségét

Probáljon meg minél részletesebb üzenetet küldeni hogy minden kérdésre választ tudjunk adni